Hotell och camping

Norra Ängbys camping

En äldre camping med bevarad atmosfär

Är du ute på semester och ska campa antingen med husvagn, husbil eller tälta så tycker jag du ska stanna till på Norra Ängbys camping. Denna camping ligger utmed Mälaren och inte långt ifrån Stockholms city. Denna camping har funnits ända sedan 40-talet även om den har uppgraderats och renoverats. Många platser på campingen är fortfarande bevarad såsom receptionen och matstugan. Har du inget boende efter din bil finns också stugor att hyra.

Ta en tur runt friluftsområdet runt Norra Ängbys camping

Norra Ängbys camping är inte bara en plats där du ställer upp din husvagn eller bil. Här kan du ta dig en promenad utmed vattnet, bada, åka vattenrutschbana och äta god mat. Här finns också servicehus där du kan använda dusch och toaletter eller tvätta dina kläder. När campingen har högsäsong från juni till september så kan du boka högst sju nätter om du har husvagn eller husbil.

Norra ängbys camping

Här finns också två olika sorters stugor som du kan boka på totalt 40 stycken. Dom är vinterbonade med kylskåp och kokplatta. Dom har fyra stycken bäddar och dusch, toalett och ett större kök finns i servicehuset. Du kan välja mellan det mindre småhuset på 10 kvadratmeter med två våningssängar, kylskåp, kokplatta, bord och pallar och lite husgeråd. Eller så kan du boka en loftstuga som är på 15 kvadratmeter med fyra bäddar och samma innehåll som småstugan. Vissa av loftstugorna har även kabel-tv.

Norra ängbys camping

Brevid campingen finns Ängbybadet med både strand och vattenrutschbanor. Har du hund med dig finns det ett hundbad som ni kan använda och vill du träna med din hund finns Solna-Sundbyberg brukshundklubb.

Vill du passa på att åka på någon utflykt kan du besöka Brostugan som ligger ut mot Ekerö. Denna skrev jag om i mitt förra inlägg. Sen finns också Drottningholms Slott om du vill fortsätta längre ut på Ekerö.