Kaféer och barer, Musik och underhållninng

Folkets Hus i Hässelby

En massa fina bilar att titta på

På Folkets Hus i Hässelby Villastad var det den tredje juni en liten träff där man samlat en massa fina bilar som man kunde se. Många som bodde runtomkring gick dit för att både titta på bilarna, besöka caféet och lyssna på musik utomhus. Runt omkring Folkets Hus har man byggt radhus och många satt i sina trädgårdar och njöt av alltihopa.

Folkets Hus

Hässelby Villastads Folkets Hus också kallat “Huset i byn” ligger inte lång ifrån Riddersvik Herrgård och är en mötesplats både när det gäller kultur, nöjen och möten för alla som bor i Hässelby Villastad. Folkets Hus förening startade år 1904 och 1906 byggdes byggnaden. Här kan man njuta av dansbana, biograf och konserter, men erbjuder också att man kan ha möten och fester på plats. Över hela landet finns det över femhundra medlemsföreningar som driver alla Folkets Hus, folkparker, biografer och mötesplatser. Hässelby är medlem i riksorganisationen Folkets Hus och Parker.

Bilar var uppställda överallt på området. Det var många som gick runt och tittade på dessa välpolerade bilar som ägarna stolt visade upp.

På plats spelade också “New Generation” vid tre tillfällen under eftermiddagen/kvällen som folk kunde njuta av.

Evenemang

Under året är det olika evenemang som sker. Nu kommer huset att vara stängt från och med den nittonde juni till den åttonde augusti då det är semestertider. Sen sätter det fart igen och något som funnits är bland annat yogalektioner. Det brukar också finnas julmarknad, konstutställningar och öppet hus. Du kanske själv har ett förslag du kan göra på plats för att locka Hässelby bor på plats. Här finns olika salar man kan hyra för möten och fester som föreningar kanske är i behov av. Vid dukning för ungefär femtio personer, men också salar för mindre sällskap. Man kan också bli medlem för att hjälpa till.