Mat

Vällingby kulturfest

Smaker för alla

Som jag skrev i mitt förra inlägg så har Västerort haft en Vällingby kulturfest med både uppvisningar, musik och en enorm matfestival under några dagar i slutet av maj. Det kan man verkligen säga att det blev. Den stora sensationen var matfestivalen som bredde ut sig över hela torget och runt omkring.

Kulturfest

Skillnaden mot tidigare år så fanns det i år bättre ställen att sätta sig ner och äta. Bord fanns uppställde på sidan av alla tält med mat och produkter och som var väldigt uppskattat. Det var enormt många tält uppställda så att välja vad man ville ha att äta var först ett problem och man var tvungen att gå runt flera gånger. Det var i och för sig tillfredställande för då kunde man se vad alla andra fick på sina tallrikar eller förpackningar.

kulturfest

Det fanns inte bara mat att handla utan också en hel del andra produkter. Bland annat ett hav av fudge i mer smaker än vad jag trodde fanns. Dock tyckte jag bitarna var lite väl stora, men det var antagligen för att det skulle kosta lite mer. Synd tycker jag då skulle det vara mindre bitar skulle jag kanske ha handlat några sorter.

Mat från alla länder

När det gällde mat så kunde man välja allt ifrån grillade hamburgare, pizzor, wok. Jag skulle kunna rabbla upp hur mycket mat som helst. Det problemet eller hur man ska säga var att många sa att dom skulle vilja kunna köpa flera maträtter från flera tält. Att man skulle kunna välja mellan en “normal” portion eller en “smak-portion”. För det fanns så mycket som man ville smaka på.

kulturfest

Det fanns också produkter att handla

Det var inte bara mat som fanns på torget att äta. Produkter i olika tält såsom honung, saft, pasta, såser och olja.