Konst och hantverk, Musik och underhållninng

Västerorts kultur och smakfest

Vällingbys kulturdag

Om du befinner dig i Vällingby den 27 maj tycker jag att du ska komma upp till centrum. Det kommer vara full fart med sång, dans och underhållning för hela familjen. Det är nämligen Vällingbys kulturdag. Samtidigt kommer det att finnas en stor matmarknad-“International Food Festival”-med smaker från hela världen. Det kommer att finnas över tretti olika koncept av mat med delikatesser och kulinarisk kultur.

Västerorts

Från klockan elva på förmiddagen till klockan sexton på eftermiddagen kommer det att vara underhållning med sång, dans och musik på scenen på torget. Vill du inte lyssna eller se på det kan du gå till Vällingbys K:5 hus där Vällingbys barnteater uppträder klockan elva och ett. Kyrkan på torget kommer också att hålla öppet mellan klockan elva till två, och i konsthallen kan du se konstutställning mellan klockan tolv till fyra.

Vällingby – en stadsdel i Västerort

I västerort finns det fyra stadsdelsområden; Bromma, Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta och Hässelby-Vällingby. Att ta sig till Vällingby och det stora torget gör man antingen med t-bana eller buss. Man kliver direkt in i centrum när man kliver av både t-bana och buss. Så det är ingen längre väg som man måste gå för att komma dit.