Okategoriserade

Östermalm Grand Opening av Luciano Friends

Grand Opening

Jag har varit på Älskade Östermalm Grand Opening av Luciano & Friends och minglat med folk från Östermalm som var shopping sugna. Vi fick plockmat och champange som jag bara älskar att dricka. När man klev in så var det många mingelbilder av fotografer som jobbar för tidningen Älskade Östermalm och det är alltid samma trevliga killar som är fotografer.

Ägaren Lena berättade att hennes vision var att hitta högklackade damskor som dessutom skulle vara bekväma. Jag tror på hennes vision för det viktigaste är bekvämligheten speciellt kvinnor med stor byst har ofta problem med ryggen. Har du stor byst och problem med ryggen så är bekväma skor ett måste. Man vill jag vara fin trots att man lätt får ryggproblem.

Jag känner till en tjej som föddes med stora bröst som hon inte var nöjd med. Hon opererade dem och fick mindre bröst. Efter ett tag så ångrande hon sig och la in silikonbröst. Det är väl höjden av att vara nöjd med sitt ursprung anser jag

Östermalm Grand Opening av Luciano Friends

Östermalm Grand Opening av Luciano Friends

Champagne är något lyxigt och gott och helt underbart. Det är ett mousserande vin och bubblorna kommer därför att man tillsätter socker och jäst i ett vin och så låter man det jäsa i flaskan. Det är mousserande vin från distriktet Champagne i Frankrike är det som man kallar champagne. Deras klimat är svalt så att druvorna mognar och gör syrehalten hög och vinet blir friskt. Det som jag tycker är gott med champagne är att dom små små bubblorna bubblar på tungan för man dricker det.

Jag visste inte att det är blå druvor som man gör champagne av och tydligen så skördas dom druvorna för hand för att dom blå skalen inte ska krossas. Sen pressas dom jätteförsiktigt. Det är ganska intressant att läsa och lära sig hur allt går till nu när man har smakat och druckit av det.

Hur gör man dom?

Chardonnay är det säkert många som har druckit. Den lagrarar man länge medan pinot Meunier ska mogna snabbt. Det som gör själva champagnen är att man först har ett vin som bas och som får jäsa i arton till tjugo grader i över en vecka. Sen får det jäsa en andra gång. Denna gång i flaska för att få dom härliga små bubblorna som rullar i munnen. Dom får lagras i högst tolv grader. Man förstår att dom verkligen måste planera tillverkningen av champagne för lagringen av flaskorna är minst i femton månader där tolv av månaderna är jästfällning. Vill man ha en sån där fin etikett med årgång på så måste man lagra flaskorna i minst trettiosex månader. Det är ett tag det. Har man en bra och sval vinkällare eller något så kan man lagra champagne. Visst kommer bubblorna att minska men det kommer fortfarande att vara gott.

Det finns en massa fina ord sen vid tillverkningen om man vill lära sig. Som till exempel remuage som betyder att man samlar upp jästfällningen och tappar av. Sen ska man fixa till sötheten i champagnen med socker och den processen kallas dosage. Men det är väl inget man behöver lägga på minnet.