Inlägg

Även vår kung borde vila i en hängmatta

Min dagbok börjar på en härlig fin strand där jag hänge upp min hängmatta för att få vila en stund.

De har murat ett bad område som smakfullt smälter in med klipporna. Det är alldeles underbart att bada här. Jag hoppade i fast badsäsongen inte börjat än. Men så hände något pinsamt förstår du. Jag såg två guppande svarta stjärtar. Tumblarstjärtar, trodde jag. Tumblare är småvalar som simmar runt Kullahalvöns klara vatten. Jag började klappa på dem, därför att de är så snälla. Men så visade det sig att det var ett holländskt par som var där för att dyka i sina våtdräkter.

Genast bestämde jag mig för att gå tillbaka till min hängmatta och vila lite till. För man måste vara helt utvilad så att man inte ser fel och stör andra personer som vill vara i fred. Jag är annars en mycket social person och inte alls påträngande. Denna dag i min hängmatta så bestämde jag mig för att vila lite extra och sova ut ordentligt. Endast när man sover så kan man inte störa andra men andra kan alltid störa dig om de vill.

Jag låg där i min hängmatta och tänkte på alla fina stunder i livet. Jag vet att jag kommer få precis allt som jag önskar mig då jag är van att få min vilja. Jag är en människa som är född med mycket tur vad jag än gör och när jag än gör något. Om jag vill dölja något så klarar jag alltid av det bättre än andra för folk misstänker mig aldrig för något. Tex så har jag talat om för folk att jag ska jobba hela dagen fast att jag bara hänger i hängmattan och latar mig.

Jag älskar att vara lat och att inte göra något för jag vill verkligen slappna av och känna mig som en kung för en dag. Inte för att jag tror att vår kung får slappna av med alla sina plikter. Han skulle nog också behöva en hängmatta för att verkligen få vila och slappna av då skulle han dessutom bli en mycket bättre kung jag lovar er. Alla människor som får vila ut blir bättre människor på allt.

För länge sedan när jag var trött en dag tyckte folk att jag var konstig och småsur nu när jag vilar ut tänker folk helt plötsligt något helt annat om mig och det gör mig så glad.