Okategoriserade

Jag har fått frågan så många gånger

Vad kan man göra i Skåne ?

Dom som inte har velat sätta sig på ett plan i sommar för att åka till ett annat land har satt sig i bilen istället. Och åker man neråt mot värmen så åker man genom Skåne för att komma vidare neråt. Då brukar jag ofta få frågan vad man inte ska missa i Skåne om man vill stanna där några dagar. Och det finns alltid saker att göra överallt i landet, men det gäller att hitta dom där guldkornen överallt.

Tycker man om slott så tycker jag man ska åka till ett som ligger 15 km från Lund. Slottet byggdes under 1500-talet. Annars kan man åka till Helsingborg då det ligger ett slott utanför staden som både har konserter, utställningar och ni kan gå igenom en stor härlig park.

Vill man blanda både en större stad men också kunna sola och bada kan man göra det i Malmö. Här finns stränder att ligga på men också ett bra nattliv om man vill ha det. Stranden Ribersborg är 2,5 kilometer lång och man kan både se Turning Torso och Öresundsbron därifrån. Vill du gå direkt från stranden upp till stan finns det både duschar och toaletter på plats.