Okategoriserade

Att göra en egen liten butik

Bor du i ett område där det saknar butiker?

Vissa bor långt inne i en skog och vissa kanske bor på ett sommarställe som tex Tuna Kolonilotten. Då är det svårt att handla för antingen måste man promenera långt eller så måste man ta buss och bil. Detta kan vara väldigt jobbigt om man har massor av småbarn hemma och inte kan lämna dem.

Man vill bara springa rakt över en gräsmatta och handla det man ska handla och sedan ska man vara färdig. För fattas det enkla saker som mjölk och pasta ska man inte behöva ta bilden för småsaker. Då blir pasta och mjölk dyrare eftersom det kostar en massa bensin att åka omkring och leta efter närmaste livsmedelsaffär.

Enklaste sättet är då att hämta dit en egen butik och för detta krävs också bygglov från den kommun du befinner dig i eller bor på. Bygglov Stockholm kan du tex vända dit till om du bor i Stockholm. För man kan inte bara sätta ut en barack och tro att allt ska ordna sig. Du måste verkligen ansöka och se till att du får bygglov.

Även markägare ska gå med på att du placerar en butik och då kommer ni överens om hur länge du ska stå där och vad det är du ska betala dem varje månad. Dvs du hyr helt enkelt marken från dem till en viss summa ni har kommit överens om.

Se till att ansöka i tid om du tex ska vara på en kolonilott då säsongen tar slut när det är vinter. Då kan du ställa ut konst och köpa kaffe och te online från Hiortdesign. Då kan det vara lite svårt att tjäna pengar också för det är mindre folk på kolonilotten än vad det är på sommaren. Det är också mycket billigare att köpa en kolonilott än att köpa en riktig stuga. Jag har en svägerska som bor på en kolonilott varje sommar. Hon brukar dessutom varje år bjuda över alla sina vänner inklusive mig och vi har det verkligen roligt varje år. Man öka sitt nätverk och lär känna nya härliga människor.