Okategoriserade

Här står Sveriges högsta fyr

Kullens fyr

Har ni varit i Skåne någon gång ? Om inte så tycker jag att ni ska åka dit. Och då tycker jag att ni ska åka och titta på Sveriges högst belägna fyr som heter Kullens fyr. Ni kommer att få uppleva en sån härlig utsikt så du kommer aldrig att glömma den. Här kan du också se tumlare i vattnet. Fyren finns i ett naturreservat i Höganäs Kommun som heter Kullaberg. Den står över 78 meter över havet och är 15 meter högt.

Det finns också turer du kan göra om du vill gå in i fyren. Då får man ringa deras information för att se deras öppettider för att du ska få veta hela historien om Kullens fyr. Det finns också en drop in där du själv kan gå  runt i byggnaden och se fyrens teknik.

Mille hamn

Vill man fortsätta att titta runt så kan man åka till Mölle och Mille hamn. Det ligger längst ut på Kullahalvön som från början var ett fiskeläge. Det är en semesterort som många besöker då den har en underbar utsikt över Kullaberg och Öresund. Det var under 1800 talet som Mölle blev berömt för sina bad.