Okategoriserade

Natur nära projekt med bröderna Pettersson

Vi är vana med närproducerade produkter men ingen talar om natur nära projekt?

Det finns närproducerade produkter hos bröderna Pettersson två unga personer som tillsammans har startat Auto mat obemannade butiker i Uppsala.

På fritiden kan de när de har jobbat länge åka ut till naturen i Uppsala med en ljuddämpare till närmaste skog och hoppas på att fånga lite vilt till middagen.

Det är bra med en ljuddämpare för att inte skrämma iväg folk som kanske tar det lugnt i skogen eller de djur som kanske tar det lugnt. I butiken Auto mat kan man köpa korv, korv med bröd och senap och ketchup så klart för att åka ut till skogen och grilla. Då blir det verkligen naturnära och närproducerat i ett. I Uppsala är det många människor som producerar livsmedel av olika slag som man bl.a kan finna hos dem.

Man går in i dessa butiker och loggar in med sitt eget bank ID för att identifiera sig. Detta är otroligt bra i dessa tider då det både råder en pandemi och att butiken alltid är tillgänglig när andra har stängt. Detta är en perfekt obemannad livsmedelsbutik i Uppsala där man finner nästan allt.

Man kan tro att det är trångt i butiken men så är det inte utan det är ganska luftigt. Det bästa är att det finns massor av köttsorter som man kan ta med sig ut i naturen för att tillaga med grill. Allt som är grillat är mycket godare än allt som man lagar hemma. Helst ska det vara kolgrill då blir maten som godast. Jag letade lite efter lamm i butiken och det hittade jag inte. De hade i varje fall nötfärs det man alltid kan använda i alla maträtter tex Tacos.

Du kan också själv gå ut i skogen och jaga något vilt och starta upp en verksamhet och sedan sälja vidare till olika butiker. Då kan du också kalla dig för ekologisk närproducerad och få certifikat för ditt företag. Äntligen finns en butik som både är trevlig att gå in i samt har det mesta man söker. Sedan packar du väskan full och ger dig ut i Stadsträdgården som är ett stenkast från denna butik. Du får då frisk luft och kan promenera och även grilla där. Antingen fångar du ditt djur själv eller så kliver du in i denna härliga butik och handlar. I underbara Stadsträdgården borde man även ha en egen sommarstuga.