Skip to content
Okategoriserade

En positiv känga

Det blev inget besök i skoaffären. Inte den här gången.

Du förstår att jag träffade en stilig dam från Bromma. Hon hade varit på Magasin 36, och undrade om Fredriksdal var värt en omväg. 

Så jag tog en avstickare med Stockholms “Audrey Hepburn” i hennes folkvagn: Från mitt älskade Höganäs till Fredriksdal. Man är ju inte mer än “man”. Kullaman visserligen. Men jag var tvungen, hon var så fascinerande. 

Jag berättade att jag egentligen skulle titta på skor i Axel Larssons skoaffär. Som tur var tillfredsställdes mitt skointresse i Fredriksdal. Där på planket hängde en reklamaffisch för arbetskängor från 40-talet. Förmodligen var det stålhättor i dem, som skyddade byggnadsarbetarnas fötter. Skinheadsen bar också stålhättade kängor flitigt på 80-talet. Av en helt annan anledning.

Idag kan man se dessa Dr Martens bäras av kvinnorna i Tågaborg. dock utan stålhättor. Jag tror att de har köpt dem på Väla. Köpcentrumet som lockar människor och möten från Höganäs. Begrepp som “köpcentra” och räntefri delbetalning på nätet, kommer förmodligen gå till historien som monument för ohållbar överkonsumtion. Något som våra barn kommer tycka var rena vansinnet. Apropå barn, så måste jag rekommendera en förskola i Nyhamnsläge: Ur och skur.

One comment on “En positiv känga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *