Okategoriserade

Glada Lasse

Om du kör mot Mölle från Höganäs och svänger av tidigt mot Strandbaden, kommer du till Glada Laxe.

Den här förskolan ligger ett stenkast från havet, intill en skog med klättervänliga träd. Kompisarna leker och lär sig en massa saker här. Året runt.

En vän till mig, som flyttat från Stockholm med sina småttingar, berättade hur fantastisk I-ur-och-skur-pedagogiken var. Barnen blev trötta av aktiviteterna och den friska luften. Och inte av skärmtid och avgaser, som tidigare. Min vän brukade hämta dem med sin cykel som hade en sån där vagn bakom sig. När det regnade, drog han över det genomskinliga plastskynket. Småpojkarna älskade att sitta där med sina filtar och ficklampor. Särskilt nöjda blev de när de hittade proviant i vagnen, bestående av Mer och mackor. På fredagarna fick de Kexchoklad, såvida pappan inte hämtade dem med bilen. Han ville undvika chokladsmulorna, berättade han.

Familjefordonet besiktigades givetvis i Höganäs, hos Besikta. Vilken skillnad jämfört med Stockholm och Helsingborg! Här gick det undan må du tro. Två minuters väntetid och en kopp kaffe senare, var bilen klar och genomgången.

Ibland körde min vän ända till huvudstaden för att jobba, men oftast flög han från Ängelholm. Vi får hoppas att de inte lägger ned Ängelholms- och Brommas flygplats. Som ”Kullaman” struntar jag i vilket. Jag har allt som finns i Kullabygden. Men för näringslivet är denna fysiska kommunikation ett måste.

Ett annat måste är julbordet på Hotel Kullaberg – Mölle by the sea.