Öl

Kinky Love och Nynäshamn

 

Utanför Nyhamns data på Storgatan, stötte jag på en typisk ”Hultsfredstjej” Hon bar en t-shirt vars budskap generade mig en smula. Kinky Love stod det. Formen på logotypen påminde om mitt favoritband NewYork Dolls. (Det var bland annat de och Iggy Pop, som bidrog till punken, 1973.) Hon tittade på mig och sa:

–      Du är en sån där som gillar Visma, Skattemyndigheten, 3:s affärsmodellsmodell och hur de fakturerar, Kronofogden, Skånetrafikens biljettsystem och sånt där. Du har säkert på dig cykelhjälm för att verka attraktiv för en trebarns-mamma från Staffanstorp. Du gillar ordning. Nej, nej, nej! Nu vet jag, fortsatte hon: Du var nazist i ett tidigare liv.

Hon skulle bara veta vem jag var, tänkte jag. Men okej, jag ska nog kurtisera med Arilds sommargäster istället. Och jag ser nog ut som en paragrafryttare, när allt kommer omkring. En sådan där som gör sitt yttersta för att göra det surt för entreprenörerna i Skåne.