Second hand

Tunnby Loppis

”Alltså, det är ju så ju så mycket fina saker här,” sa jag till Evy som äger detta stora, mysiga och välsorterade loppis. Längst bort i ett hörn hittade jag några skivbackar, som jag bläddrade i.Stravinskijs våroffer, Mozart, Franz List, Vikingarna, Kramgoa låtar m m. Evy berättade att engelska DJ:s brukade komma dit och tråla i vinylen. ”De ”samplar” skivorna och gör nya danslåtar av dem.”, förstod jag.

Det dansades i stugorna här redan 1658. Det var då freden i Roskilde slöts. Det var då som Skåne med Falsterbo blev svenskt.

Något som också är värt att fira, är min väninna, den kända danska fotomodellen. Hon tänker åka från Köpenhamn och ta Forsea-färjan till Helsingborg. Och sedan hem till mitt chateau, för att fira. Men vad skulle jag ge den här förnäma damen i present? Jag visste att hon gillade masker. Men inte vilka som helst, utan Gunilla von Werders.