Okategoriserade

Arilds strand

Min dagbok börjar på Arilds strand

De har murat ett badområde som smakfullt förenas med klipporna. Det är alldeles underbart att bada här. Jag hoppade i fast badsäsongen inte börjat än.

 

Men så hände något pinsamt förstår du. Jag såg två guppande svarta stjärtar. Tumlarstjärtar, trodde jag. Tumlare är småvalar som simmar runt Kullahalvöns klara vatten. Jag började klappa på dem, därför att de är så snälla. Men så visade det sig att det var ett holländskt par som var där för att dyka i sina våtdräkter. Genast bestämde jag mig för att kolla synen hos Bengtssons optik i Höganäs.

När synundersökningen var klar sa Tina i butiken: ”Vi ska hitta de bågar och glas som känns mest som du.” Och så valde vi tillsammans ett par urtjusiga märkesglasögon. Hon visste nog inte att det var Kullamannen som hon hjälpte. Men bra blev det. Dock var det något som fattades: en räkmacka på Hotel Kullaberg.

”Jag har aldrig sett en så stor räkmacka”, sa jag till servitören. ”Jag tror att vi har de största i Sverige” svarade han. Servitören fortsatte:

”Är du också en Stockholmskändis? De brukar bo här. Och sitta på verandan och blicka ut över Öresund. ”Nej det är jag inte. Du skulle bara veta vem jag är…”, tänkte jag.

Barn och familjeliv

Medberoende eller anhörigsstöd

En fråga om dagen

Bloggligan

Teskedsgumman